Over Flassigny

Welkom op onze Flassigny site

Een site om te laten zien waar we ons huisje hebben en om met anderen te delen waar wij zo van genieten.

Flassigny dus
Vaak krijgen we de vraag hoe we toch in Flassigny terecht zijn gekomen.Want,wees eerlijk…wie heeft er nu wel eens van Flassigny gehoord? Het is een lang verhaal, maar ik zal het proberen kort te houden. Jarenlang stonden we op een camping in Noord-Frankrijk omdat deze francofiel de laatste nacht van de vakantie nog in Frankrijk door wilde brengen. En de afstand van Marville-Friesland is goed te doen in 1 dag. We vonden het er erg mooi en besloten er eens wat langer te blijven dan 1 of 2 nachten. De rust in Noord-Frankrijk vonden we een verademing na het drukke zuiden. We besloten er een meivakantie aan te wagen.En met groot succes. Tijdens een van onze ritjes in de omgeving sloegen we een landweggetje in.In een bocht keken we naar beneden en zagen daar een dorpje liggen.We reden door en kwamen in een piepklein dorp terecht. We stapten uit en gingen zitten op het enige bankje dat het dorpje rijk is en de rust viel over ons heen…..dit dorpje heeft ècht wat!!!!! Er stond een huisje te koop maar bij navraag bleek het net verkocht te zijn. We waren nog nooit op het idee gekomen om een huisje te kopen maar werden nu wel aangestoken met het virus.Het dorp had op huizengebied niks meer te bieden, maar het idee was geboren en we bleven er toch wat mee zitten. We hebben nog huizen bekeken in Normandië en in de Vogezen. In Normandië zijn de huizen veel te duur in verhouding met het project en de Vogezen vonden we te ver.We zitten wel met de afstand natuuurlijk en het zou leuk zijn als je er ook eens een weekend heen zou kunnen gaan.

Voorjaar 2004

We gingen weer eens richting Flassigny. Zeker 2 keer per jaar kwamen we er wel om te kijken of er iets te koop stond maar vooral ook om weer even in dat heerlijke dorpje rond te neuzen. Na een praatje gemaakt te hebben met een andere Nederlander die er een huis bezit kwamen we er achter dat er dit keer een huis te koop stond.Een erg leuk huisje ook nog een keer….. Een telefoonnummer was gauw achterhaald en een afspraak om het te gaan bekijken ook. We stelden ons er niet teveel bij voor want we waren al vaker teleurgesteld, maar oeioeioei, wat was dat leuk….. Een klein romantisch huisje met een tuin als een paradijsje. We hebben natuurlijk toegehapt en in 10 weken was alles rond.We hebben het rechtstreeks van de eigenaar gekocht met alleen de tussenkomst van de notaris natuurlijk.Er zat geen enkele kink in de kabel en geen enkel addertje onder het gras of welke opmerking hier maar van toepassing kan zijn. Het ging gewoon allemaal super. De hele inboedel hebben we er bij overgenomen.Met de hele inboedel bedoel ik dan ook alles wat je er maar bij voor kunt stellen.Van tandpasta tot eethoeken enz enz enz. Heerlijk dus, we hoefden geen meubels te kopen en geen koelkast ed, zelfs geen pannen en bestek.(maar dat laatste hebben we natuurlijk wel vervangen) Omdat alles aanwezig was zijn we er het weekend na de laatste handtekening ook gewoon gebleven.

Inmiddels zijn we al vele jaren verder en we hebben nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing. Integendeel zelfs. We hebben er al heel wat weken Flassigny op zitten. Samen of met de kids of met goede vrienden die ons onderhand ook wel weten te vinden.We hebben er hele fijne weken beleefd maar ook in minder fijne tijden vinden we hier onze rust en hebben we echt tijd voorelkaar.

flas

voorpagina2-640x460

voorpagina3-640x460

voorpagina4-640x460